DjTANFOLYAM.HU - Az iskola dj technikái 

TECHNIKA

Dj iskolánkban, a következő lemezlovas technikákon történnek a gyakorlati oktatások:

CD / Bakelit lejátszók:

CDJ-100 képe

Pioneer CDJ-100

A dj szakma nagy klasszikus cd lemezjátszója. A Pioneer cég kifutott terméke, de még sok kezdő lemezlovas választja ezt a modellt használtan.

CDJ-2000 Nexus képe

Pioneer CDJ-2000 Nexus

A lemezlovas szakma által legjobbnak minősített, világvezető cd lejátszója.

Vestax CDX-05 képe

Vestax CDX-05

A Tascam gumigörgős rendszer jelfeldolgozására alkalmas cd játszó. Alacsony árkategóriás készülék, rengeteg szolgáltatással.

Technics SL-1210 MK5 képe

Technics SL-1210 MK5

A világ kultikus dj lemezjátszója. Az alapmodellt (az MK2-öt) 1978-ban adták ki, és csak néhány éve szűnt meg a gyártása.

Dj keverők:

Pioneer DJM-2000 Nexus képe

Pioneer DJM-2000 Nexus

A Pioneer Dj jelenleg csatasorban 2. keverője. Rengeteg olyan szolgáltatás és funkció, amely csak ebben a modellben érhető el a világon. (Még a legjobb keverőben sem!)

Pioneer DJM-S9 képe

Pioneer DJM-S9

A világ legjobb scratch keverője Serato hangkártyával és ezzel együtt a software-ükkel is. Mágneses potméterek. (nem kopik el soha!) A keverő beállítási lehetőségei és személyre szabhatósága jelenleg világelső.

DJM-250 képe

Pioneer DJM-250

Két csatornás "minimal" dj keverő, amely a már kifutott a Pioneer cég kínálatából, de minőségében kiemelkedő (a használt piacon) az árához képest.

Behringer VMX-300 képe

Behringer VMX-300

Nagyon kedvező áru dj mixer a Behringer cégtől. A dj szakma elkezdéséhez beszálló szintnek tökéletesen megfelel, de a fejlődéshez kevés. Már kifutott modell, viszont kapható az utódja a VMX-300 USB.

Kontrollerek:

Jelenleg hagyományos értelemben vett kontroller nem érhető el a dj iskolánkban. Ennek az oka az, hogy teljesen felesleges. A jelenlegi világvezető technikáinkon minden olyan lehetőséget és trükköt megtanítunk, amelyek a kontrollereken elérhetők. Dolgozunk vezérlő software-el is (Serato). Megismerkedünk azokkal a lehetőségekkel (DJM-S9 keverőnk segítségével), amelyeket csak ezek a szoftverek biztosítanak.

Hibrid technikák:

Rane Serato SL3 képe

Rane Serato SL3

Világvezető időkódos rendszer, amely lehetővé teszi, hogy egy hagyományos bakelit lemezjátszóval vezérelj egy számítógépet. Ezzel megszűnik a lemezek nehézkes beszerzése.

Tascam TT-M1 képe

Tascam TT-M1

Speciális gumigörgős feltét, amely felhelyezve bármely dj lemezjátszóra (pl.:Technics SL-1210MK5), lehetővé teszi néhány cd lejátszó vezérlését. A bakelit lejátszót tekergeted, de a cd-ről szól a zene ...

Effekt:

Pioneer RMX-1000 képe

Pioneer RMX-1000

A Pioneer cég csúcsmodellje, amely jelenleg a dj szakma világvezető dj effekt készüléke. Rengeteg effekt funkció, amely csak ebben a típusban található meg.

Fénytechnikai eszközök:

Chauvet Intimidator Spot Led 350 képe

Chauvet Intimidator Spot Led 350

A Chauvet cég új fejlesztésű forgófejes robotlámpája, amely egy erőteljes 75W-os LED-es fényforrással rendelkezik. (Ez kb. egy 300W-os halogén égőnek felel meg.) 8/14 DMX csatornával rendelkezik.

Chauvet Obey 70 DMX512 Kontroller képe

Chauvet Obey 70 (DMX512 Kontroller)

Egy alap tudásokkel felvértezett, prémium kategóriás fényvezérő, amely 12 lámpa vezérlésére alkalmas, lámpánként 32 DMX csatornán.

info [kukac] djtanfolyam [pont] huTelefon: +36-70-3100-462