DjTANFOLYAM.HU - A lemezlovas tanfolyamról 

TANFOLYAMRÓL

A dj szakma iránt érdeklődők számára - jelenleg Magyarországon -, kevés lehetőség van, professzionális (és szervezett) körülmények között, a lemezlovas szakma elsajátítására.

Egyik lehetőség, ha az ember hozzácsapódik valamelyik klubban tevékenykedő dj ismerőséhez, - aki (valószínűleg), csak ímmel-ámmal ismeri a lemezlovas szakmát -, és elles tőle 1-2 dj technikának nevezett keverési trükköt. A mai lemezlovas technikák tudása mellett, nem biztos, hogy elég, hogyha a haver megmutatja, hogyan is kell csinálni a dj dolgokat.

Másik lehetőség, hogyha az érdeklődő elmegy abba az 1-2 Magyarországon működő professzionális lemezlovas iskolába, ahol minőségi oktatást vehet igénybe, és a dj szakma professzionális technikáival képezheti magát, profi oktatókkal.

Vajon érdemes elmenni a dj tanfolyamra ???

Szervezett körülmények között, irányított tanmenettel, profi szakemberek felügyelete és irányítása mellett, mindenképpen gyorsabban lehet elsajátítani a dj szakmát.

Iskolánk tananyagában sok olyan gyakorlat szerepel, amelyek a dj technikai tudást fejlesztik. Ezek nélkül sokkal lassabb a szakmai technikai fejlődés.

Nem ígérjük, hogy a iskola képzésének ideje alatt tökéletes dj-ket faragunk mindenkiből. Célunk, hogy olyan - a lemezlovas csapatunk által kidolgozott - technikákat, tudásmorzsákat, és gyakorlatokat tanítsunk meg a hallgatóinknak, amelyek alkalmasak arra, hogy utána egyedül - önképző módon - tökéletesítsék lemezlovas tudományukat. Ehhez - a dj szakmában - 10-20 évet eltöltött kvalifikált szakemberek nyújtanak segítséget.

Hogy miért válaszd lemezlovas iskolánkat?

 • A világ legújabb és legjobb dj technikáin tanulhatsz tanfolyamunkon.
 • Kis létszámú csoportokban, családias körülmények között oktatunk.
 • Részletfizetési lehetőség, tandíj csökkentő akciók.
 • Rugalmas időbeosztás a tanórákra.
 • Díjmentes nyílt nap minden kurzus előtt.
 • Kedvezményes dj technika vásárlás az iskolától.
 • Ár / érték arányban, talán a legjobb suli Magyarországon.
 • Oktatóink mindegyike a szakmájának professzionális képviselője.
 • Lehetőség magánórákra, igen kedvező díjazással.
 • Mixeléstechnikai ismeretek oktatása, speciális zenei stílusokban is. (rock, rock'n'roll, stb.)
 • Átfogó teljeskörű szakmai képzés.
 • Igény esetén, díjmentes dj portré fotó sorozat készítése, a tanfolyam elvégzése után.

Nincs veszteni valód ...

Csak a weboldalunkkal, és a hangzatos mondatokkal senkit sem szeretnénk meggyőzni, hogy hozzánk jöjjön tanfolyamra. Mi nem árulunk zsákbamacskát!

Minden tanfolyamunk előtt, díjmentes (és mindenféle kötelezettségtől mentes) nyílt napot szervezünk, hogy mindenki alaposan tájékozódhasson, tanfolyamunk részleteiről, megismerkedhessen velünk (technikáinkkal), és kvalifikálhassuk tudásunkat egy mixelés-technikai bemutató keretében.

A nyílt napunk részleteiről, mindenkit tájékoztatunk, aki megadja elérhetőségét, a JELENTKEZÉS menüpontban.

Egy kicsit bővebben ...

Dj tanfolyamunkon - mindig -, a világ legmodernebb lemezlovas technikáin gyakorolunk! Úgy gondoljuk, hogy a mi végzettjeink, bárhol megálják helyüket. Ehhez viszont a lemezlovas szakma legmodernebb technikáira van szükség az oktatás során.

A lemezlovas suli aktuálisan használt (világélvonalbeli) felszereléseiről a TECHNIKA menüpontban tájékozódhatsz.

Ócska és elavult technikákon lehet mixelgetni, de a legjobbat semmiképpen sem fogod kihozni magadból!

Az is lehet, hogy egy dj tanfolyam, ígér neked szuper lemezlovas technikát (de csak 1-2 -öt). Nálunk jelenleg, 5-6 teljes világvezető pulttechnika van készenlétben, a különböző dj mixelési technikák terén. Mi rád bízzuk, hogy a tanfolyam után melyikkel szeretnél zenélni. Megtanítjuk mindegyiket, kezedbe adjuk a lehetőséget, hogy te válassz!

Óráinkat kis létszámú (3-5 fős) csoportban tartjuk, hogy hatékonyan tudjuk tudásunkat átadni hallgatóink számára. Így garantált, a folyamatos technikához ( és oktatóhoz ;) jutás. Kurzusaink indulását, és az órák időpontját ennek a függvényében tervezzük meg.

Lemezlovas képzésünknél, kiemelt (fontos) kérdés, hogy ne csak a budapesti trendi clubok számára képezzünk dj-ket. (Akik semmi máshoz nem értenek, mint a house zenék AUTO SYNC mixelése...

Fontosnak tartjuk, hogy végzetteink az ország minden területén (vagy akár külföldön is), és mindenféle dj technikán megállják helyüket...

Ma már, két szám összemixelése nem nagy kunszt. Az AUTO SYNC automatika elvégzi mindezt, amely már a cd játszókon (CDJ-2000 NEXUS) is elérhető.

Az automata BPM mérők ma még nem működnek hibátlanul. Sőt… Ha valaki a tört ütemes zenék világában kalandozik (drum'n'bass, dubstep, hip-hop, r'n'b, funky, rap, breakbeat, stb.), akkor igen nagy valószínűséggel a bpm mérő tévedni fog. Még kell jó néhány év ahhoz, hogy az automatika 100%-osan dolgozzon a dj-k világban.

Hosszú távon csak az tud megmaradni egy szórakozó helyen, aki ki tud lógni ebből a dj tömegből. Ehhez viszont professzionális lemezlovas tudásra van szükség, és nem biztos, hogy elég, hogyha a haver tanította meg. Az is lehet, hogy annak is a haver mutatta meg.

A kisebb szórakozó helyek nem költenek külön technikusra, light-jockey-ra, de még a füstfolyadék beszerzése is a lemezlovasra hárul. Ezen tudások ismerete, igen hasznos lehet egy dj számára. A témák, mind szerepelnek oktatásunk tanmenetében, amelyről a TANANYAG menüpontban tájékozódhatsz bővebben.

Olyan, átfogó képzést szeretnénk nyújtani, amely, nem csak a divatos house, és r'n'b zenék mixelését jelenti. Végzeteink bárhol megállják helyüket a világon! Legyen, az egy tiroli kocsma, vagy akár egy ibizai több ezres klub.

Megmutatjuk az iskola gyakorlati óráin - és próbáljuk megtanítani -, hogy a rock'n'roll zenéket is lehet élőben mixelni. Nehéz, mert a rock'n'roll dobosok nem használtak metronómot, és ezek a zenék többnyire 2-3 perc hosszúságúak. Nem feltétlenül az a célunk, hogy a hallgatóink ilyen zenéket mixeljenek majd - munkájuk során -, de ha valaki megtanul, a tengerben a hullámok között úszni, akkor a Balaton sem fog problémát okozni.

A lemezlovas, aki tudja a rock'n'roll zenék mixelési trükkjeit, az már mindent tud mixelni …

Sajnos, ma már a dj számára, annyira nem jellemző a mikrofon használata - mint régebben -, de ennek kezelési-, szervizelési ismerete, és a konferálási alapszabályok - illetve retorikai ismeretek - elengedhetetlenek egy lemezlovas munkája során.

Ha élővé szeretnénk tenni egy estét, akkor szükségszerű, hogy beleszóljunk a mikrofonba.

Csak gondoljatok bele… Megjön a lemezlovas, és csak úgy elkezd játszani??? A minimum tisztelet a közönség felé, hogy köszönti Őket, majd a végén elbúcsúzik Tőlük.

Zeneelméleti alapok szükségesek ahhoz, hogy tökéletes mixet készítsen egy lemezlovas, akár élőben, akár computeren. Nem kellőképpen kifejlesztett ritmusérzékkel, és rossz ritmustartással igen nehéz a tört ütemek, és a rock'n'roll zenék keverése. Egy komolyabb house zenére végzett mixelés-technikai trükk is kudarcba fulladhat ennek hiányában. A scratch-ről ne is beszéljünk!

Ebben nyújt segítséget, Szegeden, zeneművészeti főiskolát végzett fuvolaművész oktatónk, akinek a segítségével, különböző ritmushangszereken - gyakorlati órák keretében - sajátíthatja el minden résztvevő, azokat a ritmikai-, ritmusérzék- és ritmustartás fejlesztő gyakorlatokat, amelyek a tanfolyam elvégzése után (egyedül gyakorolva, akár két fakanállal), tovább tökéletesíthetik a dj szakmához szükséges ritmikai alapokat.

Fontosnak tartjuk, a műszaki ismereteket is ...

Az Intep Kft. műszaki igazgatója és fejlesztési mérnöke által kidolgozott műszaki tananyagunk által, a hallgatóink mindent megtudhatnak a lemezlovas szakmához szükséges elektronikai-, műszaki-, fizikai alapokról; a dj munka során használt készülékek ismeretéről, kezeléséről, ezek kapcsán felmerülő szervizelési, karbantartási munkákról; és a munkavédelmi-, érintésvédelmi kérdésekről, szabályokról.

Mindezt gyakorlati órák keretében is, hogy ne járjanak úgy, mint az, az igen nagynevű lemezlovas kollégánk (itt nem neveznék meg, de a tanfolyamon igen) akinek az egyik régebben (1999-ben) megjelent mixlemezén minden második szám akusztikai rövidzárban van. Ezt valószínűleg, egy rossz polaritású RCA csatlakozó forrasztás, vagy egy shell-re rosszul felszerelt pickup okozta. Hogy, miért nem vették észre ezt a stúdióban??? Erre is megadjuk a választ a dj oktatás keretein belül.

Ma – a számítógépes mixelés korában – ilyet nehéz elképzelni, de akár egy helytelenül használt editor programmal is tudunk ilyen hibát generálni. Számítógépes óránkon megmutatjuk ...

Kuriózum ... Csak nálunk hallható!

Az általunk szervezett lemezlovas tanfolyamon, kitérnénk olyan sokak számára nem lényeges dologra, praktikára és trükkre, amelyet - nagy valószínűséggel - csak nálunk hallhat a jelentkező.

Ilyen például okl. vegyészmérnök kollégánk által részletezett füstfolyadék keverésének receptje, amelynek ismerete sohasem árthat egy lemezlovasnak munkája során. Segítségével körülbelül negyedére csökkenthető a füstfolyadék költsége. Ez hasznos lehet egy nem club-ban dolgozó ("haknizó") dj számára, akinek súlyos összegeket kell a füstfolyadékot árusító boltokban hagyni.

Egyébként, a klubok tulajdonosai sem fognak két kézzel ellenkezni, ha a lemezlovasuk ilyen jellegű tudása pénzt spórol meg nekik.

Egyéb ...

Nélkülözhetetlen a szakma angol kifejezéseinek, készülék feliratainak ismerete, amelyekre szintén időt fordítunk a dj oktatás óráin, az igényeknek, és alapképzettségeknek megfelelően.

"Nehéz" terület a szórakoztató ipar. "Nehéz" emberekkel lehet, "nehéz" helyzetekbe kerülni. Nem árt egy lemezlovas számára bizonyos fokú pszichológiai ismeret, konfliktuskezelés, és az ehhez tartozó jogszabályok ismerete.

Egy dj munka, vagy munkahely megszerzése is sok problémát vet fel. Önmenedzselés, tárgyalás, jogi-, gazdasági-, adózási ismeretek. Másolt lemezek legális használata (jogdíj fizetési lehetőségek, kedvezményes lehetőség), vállalkozás alapítása, bejelentett munkavállalás, stb. Ezekre is fordítunk időt a dj iskolánk tananyagában.

Ma már az internet- és számítógépes ismeretek nélkül, a lemezlovas szakmában sem lehet naprakész lenni. Óráink keretében kitérünk az internet professzionális használatára, zenék hivatalos beszerzésére a neten (megjelenés előtt), stb.

Tanácsokkal, és trükkökkel tudunk szolgálni minden szintű számítástechnikai- és műszaki jellegű dj kérdésre, a djtanfolyam.hu partnercége segítségével. Az Intep Kft. fejlesztő szakemberei támogatásával, megoldást találunk minden műszaki kérdésre.

Lemezlovas mixlemezt, ma már kizárólag csak számítógéppel készítve adnak ki. Ehhez hangeditor, és szekvenszer programok ismerete szükséges, amelyek mind része tananyagunknak.

A dj iskola minden jelentkezőjénél felmérjük a hozott ismereteket, és - ennek megfelelően - tanmenetünket rugalmasan kezeljük. Szeretnénk, ha az órák alatt nem unatkoznál, és csak újat hallanál.

GARANTÁLJUK, hogy nem fogsz unatkozni óráinkon... Akárhány éve is zenélsz ... Ha unatkoznál az órákon, visszaadjuk a tandíjat!

A dj vizsgáról ...

A tanfolyam és a képzés végén vizsga lehetőséget biztosítunk, amelyen a részvétel ingyenes! A végzők vizsgamunkáit rögzítjük, és megkapják cd lemezen, hogy mindenki értékelni tudja saját munkáját is.

Az iskola által szervezett lemezlovas vizsga célja, hogy élő közönség előtt, valódi klub környezetben kipróbálják magukat végzettjeink, és további útmutatásokkal lássuk el a már dj szakmába lépő lemezlovászainkat. A vizsgán teljesített eredményről - a tanfolyam logójával ellátott - oklevelet kap mindenki, aki sikeres dj vizsgát tesz ezen a rendezvényen.

Jó pár éve megszüntették a munkavállalásához szükséges lemezlovas vizsga kötelezettséget. A napokban is folyik a vita. Legyen-e újra dj vizsga??? Jelenleg bárki lemezlovasnak mondhatja magát, aki úgy gondolja. Élnek is ezzel a lehetőséggel. Ma már egy középiskolai bulikat Virtual DJ segítségével lezavaró kisiskolás is dj-nek hívja magát, és bárhol munkát vállalhat mindenféle papír nélkül.
Sok a dj-nek nevezett személy, de kevés az igazi lemezlovas az országban. Ez megnehezíti a szakmában való elhelyezkedést.

Lemezlovas vizsgánk csak emlék értékű, amelyről egy oklevelet kap minden résztvevő. Mível, jelenleg Magyarországon SEMMILYEN vizsgára sincs szükség ahhoz, hogy dj munkát vállalj bárhol is, ezért az suli által kiállított oklevél csak emlék értékű.

PAPÍRSZERZÉSI vággyal felvértezve máshova menj! MI TUDÁST SZERETNÉNK ADNI!

BÓNUSZ

A lemezlovas tanfolyamunkon résztvevő minden hallgatónknak felkínáljuk a lehetőséget, hogy készítünk róluk egy 10-15 képből álló (lemezlovas témájú) professzionális portré fotósorozatot, amelyet utána szabadon felhasználhat mixlemez borítójának tervezésekor, dj weblap szerkesztéséhez, önmenedzseléshez, stb. Ennek a lemezlovas fotó portfoliónak az elkészítése díjtalan a dj iskola résztvevői számára. Néhány ilyen fénykép megtekinthető a KÉPGALÉRIA menüpont alatt. (PORTRÉ FOTÓK)

Megemlítenénk, mert fontos ...

A lemezlovas oktatás gyakorlati óráin garantált a folyamatos lemezjátszóhoz jutás. (A tanfolyamok kiválasztásánál érdemes ez után érdeklődni, mert ma a nagy létszámú csoportok a jellemzőek!)

A tanfolyamot - a dj szakma iránt elhivatottak mellett - ajánljuk azoknak is, akik nem feltétlenül akarnak a szakmában dolgozni, csak egyszerűen érdekli Őket a lemezlovas munkája; szeretnének megismerkedni a szakma által használt készülékekkel, berendezésekkel; vagy fejleszteni ritmusérzéküket, esetleg zeneelméleti alapokat szerezni, otthon mixeket készíteni saját szórakoztatásukra, stb.

Hobbinak indult szakma a legizgalmasabb… Sohasem lehet tudni, hogy a hobbi, mikor lép elő szakmává. Azt nem is kell mondanom, hogy a legjobb szakma az, ami hobbi is!

Igaz, hogy manapság még nem sok hölgy veszi a bátorságot, hogy a dj pult mögé álljon, de nagy igény van rá, és mi is örömmel vesszük a szebbik nem szakma iránti érdeklődését, és tanfolyamunkon (dj oktatásunkon) való részvételét.

A lemezlovas tanfolyam elvégzése után (illetve helyett), van lehetőség magánórák igénybevételére is, ha időbeosztásod nem teszi lehetővé a tanfolyamra járást. RÉSZLETEK ITT ... vagy keress bátran, bármelyik elérhetőségünkön ...

Ha lennének kérdéseid a dj iskola tananyagával, képzésével, az oktatás technikáival, a lehetőségekkel, stb. kapcsolatban, akkor, kérd nyílt napunk időpontját, amikor mindegyik kérdésedre személyesen tudunk válaszolni.

A iskola nyílt napján való részvétel díjtalan, és semmiféle kötelezettséggel sem jár !!! Célja, hogy megismerkedj velünk, az iskola koncepciójával, a lemezlovas képzés jelenével, egy kicsit a dj oktatás technikáival, oktatóinkkal, és feltehesd bármilyen jellegű kérdésedet a dj tanfolyammal kapcsolatban. Az iskola nyílt napjai kb 1,5-2 havonta kerülnek megrendezésre. A következő nyílt nap időpontjáról, bátran érdeklődj az iskola valamelyik elérhetőségén.

Ha szeretnél most jelentkezni a tanfolyamra, ezt megteheted a JELENTKEZÉS menüpontban, elérhetőséged megadásával.

! Tipp:   Ha nem találtad meg a választ a kérdésedre, ezen az oldalon ...


Ha nem találtad meg, amit kerestél ezen az oldalon, ajánljuk figyelmedbe tanfolyamunk webes fórumán a gyakori kérdések  GYIK  témakört, amelyben az iskola felé leggyakrabban feltett kérdésekre próbálunk meg választ adni.

Lehet, ott van a Te kérdésed is, és gyorsabban tájékozódhatsz, mintha mailt küldenél nekünk.

info [kukac] djtanfolyam [pont] huTelefon: +36-70-3100-462