FÓRUM

Pontos idő: 2021. július 25., vasárnap 14:27

Minden időpont UTC+02:00 időzóna szerinti
Új téma nyitása  Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2012. november 23., péntek 14:20 
Offline
Adminisztrátor

Csatlakozott: 2009. július 8., szerda 3:13
Hozzászólások: 367
Teljes név: Smitzer Lajos
DJ név: Dj Smitzer
Telefonszám: 06703100462
Kedvelt zenei stílusok: .
» soulful house
» latin house
» disco house
» funk house
» ambient house
» vocal house
» tribal house
» acid jazz
» jazz funk
» funk
» soul
» swing
» electro swing
A hivatalos sajtóközlemény:

------------------------------------------------------

Eljött az ideje az elvárások fokozásának: a Pioneer bemutatja az új zászlóshajót, a 4-csatornás DJM-2000nexus digitális keverőpultot, amellyel még magasabb szintre emelhető a spontán kreativitás

A Pioneer ismét magasra emelte a lécet a DJM-2000nexus piacra dobásával: ez a nagyteljesítményű, 4-csatornás professzionális keverőpult a fejlett funkciókat kombinálja az intuitív elrendezéssel, hogy a DJ-k szabadjára tudják engedni kreativitásukat a DJ fülkékben.

Az ipari szabványnak számító DJM-2000 előd DNA rendszerét örökölve a DJM-2000nexus a ProDJ Link LAN kapcsolatot használja arra, hogy akár négy CDJ lejátszóval vagy lemezjátszóval és két laptoppal tudjon zökkenőmentes kapcsolatot teremteni. Az új Sync Master funkcióval a DJ négy CDJ lejátszóra tudja beállítani a BPM ütemet a keverőpultról, míg a Beat Slice funkcióval valós időben végezheti a trackek szeletelését és feldolgozását. Ha ezeket az új funkciókat kombináljuk a kedvencekkel, mint pl. a kvantált ütemeffekt, a Live Sampler és a stúdióminőségű Instant FX funkciókkal, akkor valóban erőteljes remixelési lehetőségek állnak rendelkezésünkre.

Az új zászlóshajó keverőpult az elődeitől örökli a népszerű 5,8 colos LCD érintőképernyőt, így rengeteg lehetőséget nyújt a zene manipulálására. Az érintőpanel nemcsak a Sync Master és Live Sampler funkciók agyközpontja, hanem olyan innovatív előadásmódok kezelésére is alkalmas, mint a Frequency Mix, a kiterjesztett Side Chaining Remix és a MIDI módok, amelyekkel még eredetibb előadás hozható létre.

A professzionális DJM-2000nexus tervezési szempontja a klubkörnyezetet volt. Az újonnan kifejlesztett Peak Limiter funkció még nagy hangerőn is kiküszöböli a torzítást és a levágást, a minőségi csatornafaderek pedig egyszerűen kezelhetőek és hosszú élettartamúak. A DJM-2000 kiváló hangminőségét továbbfejlesztve a DJM-2000nexus olyan DAC órával büszkélkedhet, amely csökkenti a dzsittert a Master Out kimeneten. Ezen kívül ez a berendezés a DJM sorozat legjobb minőségű A/D konverterét tartalmazza. A krómbetétek és a fehér LED-es megvilágítás a CDJ-2000nexus készüléket tükrözi vissza, így nemcsak a hangzás professzionális, hanem a kinézet is.

A DJM-2000nexus novembertől kapható 2 299 EUR áfás kiskereskedelmi áron.


A DJM-2000nexus főbb funkciói

A ProDJ Link kapcsolaton át több DJ lejátszón is használhatók a fejlett funkciók
A ProDJ Link funkcióval LAN kapcsolat hozható létre egyidejűleg akár négy CDJ lejátszóval vagy lemezjátszóval és két laptoppal. Az USB/SD eszközökön tárolt rekordbox zenefájlok több lejátszó között is megoszthatók, így a DJ-k egyszerűen válthatnak át a szettek között.

Az egyszerű csatlakoztathatóságnak köszönhetően mind a régi, mind az új fejlett funkciók elérhetővé válnak, ezzel garantálva a még nagyobb kreativitást és az előadás alatti könnyed kezelhetőséget.

• ÚJ! Beat Slice: a trackek spontán mintavételével, szeletelésével és darabolásával eredeti feldolgozások hozhatók létre – eközben a kvantálási funkció elvégzi a csatlakoztatott CDJ lejátszóra a rekordbox trackinformációk analizálását az automatikus és gyors ütemillesztéshez.
• ÚJ! Sync Master: ez a funkció végzi a keverőpulton a BPM ütem és ütempozíció beállítását és szinkronizálását maximum négy CDJ lejátszóra, így nincs szükség a csatornánkénti egyedi beállításra.
• Kvantált ütemeffektek: használja bizalommal a DJM-2000nexus népszerű ütemeffektjeit. A készülék kvantálási funkciója a ProDJ linket használja, hogy a csatlakoztatott CDJ lejátszókról vagy laptopokról behívja a rekordbox BPM és ütemraszter adatokat. Így automatikusan és a mixszel tökéletes időzítésben végezhető az összes ütemeffekt szinkronizálása.
• Élő mintavétel: menet közben hajtható végre a track vagy MIC bemenet mintavétele. A hangminta betölthető a CDJ lejátszóra az azonnali remixeléshez, scratcheléshez, loopoláshoz vagy lejátszáshoz.

ELSŐRENDŰ Peak Limiter funkció gondoskodik a torzításmentes lejátszásról még klubhangerőkön is
A professzionális DJ-k akár maximális hangerőt is beállíthatnak. Nem kell aggódni a torzítások és levágások miatt, mivel az újonnan kifejlesztett Peak Limiter funkció azonnal közbelép, ha a bemeneti jelszint túl magas. Ráadásul, mind a négy csatorna csúcsszintmérővel van ellátva a bemeneti szintek gyors ellenőrzéséhez.

ÚJ nagyteljesítményű csatornafaderek
A DJM-2000nexus fadereit és faderkupakjait úgy alakítottuk ki, hogy még a nehéz klubkörülmények között is hosszú élettartamuk legyen. Két fémsín biztosítja a fader sima és megbízható mozgatását, a mechanizmus távol van elhelyezve az előlap nyílásától, így nem éri folyadék vagy por, illetve nem ütközik akadályokba.

TÖKÉLETESÍTETT hangminőség az erőteljes klubhangzáshoz
A DJM-2000nexus nagyszerű hangminőségének alapjául az elődök kiváló minőségű konstrukciója szolgál. Az alaplapi USB hangkártya egyidejűleg képes az összes bemeneti és kimeneti hangjel torzításmentes továbbítására. A Master Out kimenet DAC konverterét egy kisebb dzsiterrű kristályoszcillátorral láttuk el. A Booth Monitor kimenet és a 32-bites A/D konverter a DJM családban a legjobb minőségű. Minden kimeneten elsőrendű minőségű hang vehető le, és a 32-bites DSP kiszűri a digitális zajokat.

Háromféle innovatív módban használható nagyméretű, színes érintőképernyő
A DJM-2000nexus megtartja a DJM-2000 DNA rendszerének lényeges jellemzőit: az 5,8 colos nagyméretű LCD érintőképernyő mutatja a DJ számára az effekteket, hangmintákat, szinkronizálási információkat és a lejátszás alatt álló csatornákat. A manipulálás a képernyő megérintésével és ujjmozgatással végezhető. Az érintőpanelen háromféle innovatív mód áll a DJ rendelkezésére az egyedi szettek létrehozásához:

• Frequency Mix mód: a hétsávos keresztfaderrel a DJ kiválaszthatja, hogy melyik frekvenciákat szeretné belevenni a mixbe.
• Kiterjesztett Side Chain Remix mód: a DJM-2000nexus a korszakalkotó RMX-1000 remix állomás technológiáját használja a hangosabb oldallánc oszcillátorok és a többszörös effektláncolás alkalmazására.
• MIDI mód: PC vagy laptopok kezelése a piacon rendelkezésre álló szinte bármelyik DJ szoftverrel.

INST FX az intuitív kezeléshez és a stúdióminőségű hangzáshoz
Kiváló minőségű, a dedikált gombokkal azonnal hozzáférhető FX effektek (felüláteresző szűrő, aluláteresztő szűrő, Jet, Zip, Crush és a rendkívül népszerű Noise). Mindegyik csatornára külön LPF és HPF gomb áll rendelkezésre, az egyes effektek finomhangolása pedig a nagyméretű paraméter-beállító tárcsával végezhető.

Profeszionális konstrukció és elegáns kivitel
Továbbfejlesztettük a DJM-2000nexus néhány külső vonását, hogy jobban illeszkedjen a CDJ-2000nexus lejátszókhoz. Krómbetétekkel láttuk el a tárcsákat, és fehér világító LED-ek jelzik az ütemeffekteket a stílusos megjelenéshez.

Egyéb jellemzők
• Kapcsolható 3-sávos EQ és 3-sávos izolátor (az EQ a +6 dB és -26 dB, míg az izolátor a +6 dB és ∞ dB közötti tartományban szabályozható)
• A kiváló hangminőség garantálásához mindegyik csatornához tartoznak digitális bemeneti aljzatok.
• A Talk Over funkció lecsökkenti a hangerőt, amikor MIC bemeneti jelet észlel.
• A "keresztfader-hozzárendelés" funkció segítségével rugalmasabban végezhető az egyes csatornabemenetek és a keresztfader hozzárendelése.
• A "fadergörbe beállítása" funkcióval módosítható a keresztfader és csatornafader jelleggörbéje.
• Környezetbarát automatikus készenléti funkció.


DJM-2000 firmware (3.00 verzió)
A tervek szerint a DJM-2000nexus egyes funkció a DJM-2000 tulajdonosok számára is elérhetőek lesznek a firmware frissítésével. Bővebb információkért látogassa meg a http://www.pioneerdj.com/support weboldalt.


FŐBB MŰSZAKI ADATOK

Csatornák száma Audió: 4, MIC: 1
Bemenetek CD/Line x 6 (RCA)
Phono x 2 (RCA)
Digital In x 4 (koaxiális)
MIC x 1 (XLR & ¼"-os Phone x 1)
Kimenetek Master Out x 2 (RCA x1, XLR x 1)
Booth Out x 1 (¼"-os Phone)
Fejhallgató Monitor Out x 1 (¼"-os Phone felül)
Rec Out x 1 (RCA)
Digital Out x 1 (koaxiális)
Egyéb aljzatok Send x 1 (¼"-os Phone)
Send x 1 (¼"-os Phone)
MIDI Out x 1 (5P DIN)
Control x 2 (3,5 mini jack)
USB B Port x 1
Link Port x 6
Mintavételi gyakoriság 96 kHz
D/A konverter 32 bit
A/D konverter 24 bit
Frekvenciamenet 20 Hz – 20 kHz
Teljes harmonikus torzítás maximum 0,004%
Jel/zaj arány 107 dB (Line)
Dinamikatartalék 19 dB
Tápfeszültség AC 220 – 240 V (50/60 Hz)
Fogyasztás 40 W
Maximális külső méretek
(szél. x mag. x mély.) 430 mm x 404 mm x 107,9 mm
Tömeg 8,6 kg

_________________
.
[ img ] DjTANFOLYAM.HU © 2008-2019
Lemezlovas képzés, alapoktól a profi dj szintig ...
.


Vissza a tetejére
   
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása  Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Minden időpont UTC+02:00 időzóna szerinti


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Ugrás: 

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
info [kukac] djtanfolyam [pont] huTelefon: +36-70-3100-462